26 iulie 2014

O familie de romi din Teleorman vinde castraveti in hipermarket-uri

O familie din judetul Teleorman, de etnie romă, cultiva castraveti pe care apoi ii vinde in marile lanturi de hipermarket-uri din Romania.

Mircea Bujor, agricultor, a patruns in reteaua de hipermarket-uri cu ajutorul  Programului „Dor de gust”, care da posibilitatea, din acest an, producatorilor români, sa-si vanda marfa in marile lanturi de magazine alimentare.

Gradinarul, avand etateaa de 36 de ani, cultiva legume de la varsta de13 ani, iar acum, in serele de castraveti pe care le detine lucreaza impreuna cu fii sai, cu varste de 15, 16 si 17 ani, dar si cu alte rude.

“Totul a început prin 1992. Terminasem clasa a VIII-a şi nu prea aveam ce să fac în momentul acela. S-au dat terenurile în chirie de către primării. Noi dacă eram romi, nu am avut teren moştenit. Am închiriat de la primărie şi ne mergea foarte bine. Mergeam la Bucureşti şi vindeam.Ţin minte că mi-am luat o maşină prin 1992”, a povestit Mircea Bujor, pe site-ul: teleorman24.ro.

Intre timp, fermierul Mircea Bujor a terminat liceul la seral si si-a extins exploatatia cumparand alte terenuri. Astfel, a ajuns sa detina in proprietate 20 de hectare.
Mai mult, acesta si-a amenajat si o mica fabricuta, unde produce conserve si bulion, pe care le comercializeaza.
In prezent, castravetii cultivati de el si familie, au ajuns pe rafturile lanturilor de hipermarket-uri prin intermediul Programului “Dor de Gust”, aceasta fiimd o initiativa a Asociaţiei Cultivatorilor de Legume.




SURSA: YahooNews.

2 comentarii:

allflorentin spunea...

Bravooo lor ...

Mucegai spunea...

Asteptam cu interes momentul cand or sa vanda castraveti bulgarilor! :))