12 iulie 2014

Simona Halep in finala de la Bucuresti

Halep, favorita principala din editia inaugurala a competitiei WTA din Bucuresti, o va intalni in finala pe italianca Roberta Vinci, cap de serie numarul 2.
In fata catorva mii de bucuresteni, numarul trei mondial, SIMONA s-a impus cu multe emotii in fata Monicai Niculescu, care este cu 65 de locuri mai jos in ierarhia WTA. Scorul partidei a fost de 6-2, 4-6, 6-1.

Simona Halep a inceput perfect semifinala, aratand ca are un joc precis, rezistand avalansei de slice-uri pe care le trimitea, cu insistenta, Monica Niculescu.

Constanteanca, a inceput sa piarda din elan, insa, in cea de-a doua mansa. Dupa un game foarte lung, la scorul de 3-3, Monica reuseste sa se desprinda decisiv si sa impinga, in acest fel, meciul in ”decisiv”, in ciuda opozitiei inversunate a Simonei Halep din finalul setului.

Cea mai valoroasa jucatoare a României a gresit mult, mai ales pe serviciul propriu, iar adversara ei nu a iertat-o. In ultimul set, Halep s-a desprins rapid la 4-0, aratand din nou, un tenis excelent. Niculescu a incercat in zadar sa conteste autoritatea acesteia,  nu a reusit decat sa amane putin deznodamantul.

Pentru jucatoarea din Slatina, semifinala de azi a fost cel mai bun rezultat al sezonului.
O felicit pe Monica, a jucat foarte bine. Sunt destul de obosită, dar e o plăcere să joc acasă. Dacă era în altă țară, cu siguranță nu jucam. Mâine va fi un meci dificil, dar este ultimul din acest turneu, așa că sper că ne vom bucura cu toții de el” - a declarat dupa meci Simona Halep.

In finala de maine, de la ora 17.30 - Simona Halep, aflata in cautarea celui de- al doilea titlu din 2014 si al optulea din cariera sa, o va intalni pe jucatoarea italianca Roberta Vinci, a doua favorita a turneului de 250 de puncte de la Bucuresti. Experimentata jucstoare din Italia a zdrobit-o azi pe Kristina Kukova, din Slovacia, cu scorul de 6-1, 6-3.

Simona si Roberta sunt cunostinte mai vechi in circuitul WTA, italianca reusind sa se impuna de doua ori, de fiecare data pe hard-ul de la Paris, in 2012 si 2013, in timp ce SIMONA a iesit invingatoare de trei ori, pe zgura de la Paris si Barcelona, dar si pe iarba de la 's-Hertogenbosch.

Maine se anunta o finala interesanta, care se va juca cu tribunele pline, Simona beneficiind si de sprijinul spectatorilor, in drumul spre primul trofeu castigat la prima editie a BRD Bucharest Open !

Niciun comentariu: