26 august 2014

Apa buna de baut dupa studii hidrogeologice

 

In urma cu circa 20 de ani, la tara erai nevoit sa ai o fantana, altfel riscai sa nu ai apa de baut sau apa pentru animale, iar cei care mai aveau si cate o gradina, riscau sa li se usuce legumele in mijlocul verii, cand seceta isi face simtita prezenta.

Dar, cum isi faceau oamenii de la tara o fantana? Pai, atunci nu prea era asa de usor sa gasesti un fantanar. Trebuia sa mergi la cel care avea, sa te interesezi cine i-a facut-o si unde sta. Luai legatura cu acea persoana mergand, fireste la el, iar aceasta venea si iti sapa putul...dar nu aveai certitudinea ca acel put va avea o apa buna si intregul necesar de apa pentru gospodaria ta. Fantanarul nu dispunea de tehnologie, nu iti realiza mai intai un studiu hidrogeologic, el sapa acolo unde credea el de cuviinta sau unde vroiai tu acel put.
Asadar, chiar daca aduceai cel mai bun fantanar, cel mai renumit din zona in care iti aveai gospodaria, nimeni, nu-ti putea garanta ca acolo unde urma sa faci putul de apa, vei avea cantitatea si calitatea cea mai buna.
Acum, in anul 2014 lucrurile s-au schimbat radical. pe langa faptul ca vara e mult mai secetoasa si ai nevoie de apa precum de aer, exista firme specializate care pot face: puturi de apa, dupa un studiu hidrogeologic...Stiu, ca sunt foarte multi fermieri, oamenii care detin suprafete de tern arabil, gradini de legume care si-au construit puturi de apa, pentru ca plantele sau animalele sa nu aiba de suferit, indiferent de conditiile climaterice. Si, mai stiu ca aceste lucrari nu au fost realizate asa de catre un fantanar, dupa cum credea el, ci in urma unor studii hidrogeologice care au descoperit sursa cea mai buna si cantitatea necesara...
Si, cum gasesti asa ceva. Din punctul meu de vedere foarte simplu, deoarece internetul afera posibilitatea gasiri unei firme care realizaeaza puturi si studii hidrogeologice.Site-ul este al unei firme de profesionisti, care au experienta in asemenea domeniu, de circa 20 de ani si se adreseaza atat persoanelor juridice cat si celor fizice.

Nu stiu daca stiati, dar un studiu geotehnic e necesar si atunci cand iti construiesti si o locuinta...
Despre costurile unui asemenea studiu nu va pot spune mare lucru, deoarece ele depind de mai multi factori...zona unde se foreaza, adancimea, distanta de deplasare a utilajului. Chestii ce tin de detalii...si pe care le puteti afla, daca sunteti interesati, intrand in contact cu specialistii firmei respective. Gasiti pe site, modul de a intra in contact cu ei...si, detaliile in ceea ce priveste o estimare de cost.
Despre utilitatea lui, a unui studiu, cred ca va dati seama si nu mai are rost sa justific eu...
Asadar, pentru cei care doresc asa ceva si sunt utilizatori ai netului e foarte usor de contactat aceasta firma, nu ca atunci cand va spuneam eu pe la inceputul aticolului...cu fantanarul pe care trebuia sa-l cauti...si, nu aveai garantia ca un put de apa e forat in zona cea mai buna...si, iti va asigura necesarul de apa al gospodariei...

Niciun comentariu: