1 august 2014

Cascadorul Szobi Cseh, a plecat dintre noi

Temerarul care a revolutionat scenele de cascadorie din filmul romanesc, a plecat azi, intr-o lume mai buna...Fiul si sotia sa au fost alturi de el, la Spitalul din Fundeni, unde era internat.
Szobi Cseh, un om drept si corect s-a ingrijit intotdeauna de altii, cu toate ca de mic a avut i viata grea...Un om frumos si comunicativ...spun la unison cei care l-au cunoscut si au lucrat cu el in cele peste 150 de filme ...ca actor sau cascador pe care le lasa in urma lui.
Ultima sa productie ramane aparitia in telenovela turnata de MediaPro, la Buftea- "INIMA DE TIGAN" - rolul poate vi-l amintiti si voi: Soni. Celebrul cascador Szobi Cseh, a debutat in filmul romanesc in filmul "Dacii"- regizat de celebrul regizor, plecat si el intr-o lume mai buna, SERGIU NICOLAESCU.
"E intruchiparea curajului si asa va ramane" spunea actrita CARMEN TANASE
Ultima perioada s-a ocupat cu strangerea copiilor de pe strazi si oferirea unei sanse prin invatarea cascadoriei...atat de draga lui...
Florin Piersic, plangand spunea: " Niciodata nu am facut nimic fara el, fara sa ne consultam, toate cascadoriile in care am fost filmat erau inspirate de el" ..." Pentru mine a fost si ramane fratele meu" a mai spus acelasi Florin Piersic.
Actorul, cascadorul si profesorul Szobi Cseh a trecut pragul spre odihna vesnica, dupa o suferinta greu de imaginat. In anul 2012, el s-a internat la Spitalul Fundeni, din capitala, din cauza unei grave suferinte hematologice. A aflat ca trupul sau, candva puternic, era macinat de o forma de cancer osos. A urmat un tratament cu citostatice...



Vestea ca el a plecat intr-o stea, a socat intreaga cinematografie romaneasca...



Dumnezeu sa-l odihneasca în pace!

Niciun comentariu: