5 august 2014

Dulceata la ceaun, in curtea bunicilor

O idee de afacere interesanta pe care doi bucuresteni au pus-o la cale, fac dulceata la ceaun, in curtea bunicilor.
Asadar, doi tineri din Bucurest au scos, de curand pe piata un brand nou de dulceata, facuta la ceaun. Principala materie prime provenind din livada bunicilor, care a fost mostenita de unul dintre antreprenori.


Dulceata este preparata chiar de ei, dupa niste retete vechi, in curtea bunicilor, din localitatea Costedti, județul Arges. Retetele sunt adunate din cartile aflate la Biblioteca Nationala.

Mihai Zaharia si Alexandra Răpăilă au dorit sa fie proprii sefi si-au investit toate economiile stranse pentru a putea pune pe picioare mica lor afacere. investitia la inceput a fost de aproximativ 2-3.000 de euro, dar fost recuperata din primul an.                           

Ideea de a face si de a vinde vinde dulceata le-a venit după ce Mihai Zaharia a primit in mostenire livada de la bunicii sai, un teren cu suprafata de 1.200 mp, pe care nu o mai ingrijise nimeni de sapte ani.

”Am căutat la Biblioteca Națională rețete de dulcețuri. Am găsit manuscrisele cele mai vechi, de Mihail Kogălniceanu, care conțineau și rețete de dulcețuri românești. Ne-am decis pe loc că vrem ca Bunicel.ro să producă gemuri și dulcețuri ca altădată”, a spus Mihai Zaharia, pentru site-ul agrointel.ro.

Anul trecut, cei doi antreprenori au realizat o productie de 1.200 de borcane de dulceata, toate fiind vandute in Bucuresti. Pentru acest an, ei si-au propus ca tinta cresterea productiei la 3.000 de borcane.

Pretul cu care se vinde un unui borcan de dulceata de visine este de 15 lei, in timp ce unul  de nuci verzi costă 17 lei. Pe langa aceste sortimente, tinerii produc si dulceata cu pepene galben, mere verzi si scortisoara sau cea cu dovleac, mere si stafide, dupa retete originale..

Niciun comentariu: