3 august 2014

Jucarii- masinute, papusi...

Eu, unul raman uimit de ceea ce vad ca au copii in ziua de azi si, ma rafer la jucarii...Nu mai este ca pe vremea mea, acum au cam tot ceea ce isi dores, singura problema fiind, posibilitatile financiare ale parintilor. Am vazut de foarte multe ori copii cu tablete, cu telefoane de ultima generatie. Uneori nici nu pra ii inteleg pe parinti care le iau acele telefoane si gadgeturi scumpe de miioane de lei (lei vechi)....Cand copilul are 15-16 ani, inteleg, pare mai normal sa aiba un telefon ceva mai performant, dar nu la varsta de 7-8 ani.

Este un lucru sigur, copii din ziua de azi s-au schimbat, intreaga generatie de azi, difera de generatia mea. Copii din aceasta generatie dispun de jucarii la care generatia mea nici nu indraznea sa viseze. Asadar si lumea copiilor este intr-o continua miscare si dezvoltare.

Cand eram mic eu imi doream cat mai multe masinute, asa eram noi baieti, iar fetele isi doreau cat mai multe papusi.

Mi-a ramas in minte faptul ca ma jucam mai tot timpul cu masinutele pe care le aveam, dis de dimineata pana seara tarziu. Toata ziua stateam afara si faceam drumuri parcari, garaje. Aveam si indicatoare pe care le asezam pe drumurile construite de mine. Ma jucam alaturi de copii din generatia mea pana cand ne plictiseam. Era foarte frumos pentru ca eram copii multi, iar langa noi fetele se jucau cu papusile...fiecare avea cate ceva de facut. Ne imaginam cum construim un oras. Asta era activitatea nostra de zi cu zi mai ales in vacanta de vara.

Acum, constat ca unii din copii se joaca cu masinute cu telecomanda, foarte interesante de altfel. Am vazut ca unele sunt destul de maricele si dispun de ceva putere...Eii, ce va spuneam pe la inceput, au evoluat si jucariile.
Sigur, am vazut si fetite care se joaca cu papusi, dar nu orice fel de papusi. Azi si papusile au evoluta, iar fetitele tin neaparat sa aiba papusi barbie... Am vazut fetite care in colectia lor de papusi avea si-o papusa barbie sirena
Cu siguranta acesti copii au o copilarie foarte frumoasa, ca doar asa se spune si de fapt si este...copilaria e cea mai fumoasa perioada a vietii noastre si ne amintim intotdeauna cu mult drag de ea....Sunt momente cand adulti fiind simtim nevoia sa ne mai distram un pic ...si, noi. Daca acest articol v-a placut si a trezit in voi nostalgia copilariei, pentru a continua alimentarea acestei nostalgii va invit sa cititi si articolul: Amintiri cu jucarii . Articol de la care eu am pornit scrierea acestei postari. Cand o anumita intamplare a fost distractiva si ne-am simtit bine, cu siguranta ne vom aduce aminte mereu.... Cum spunea bunica mea: fiecare generatie cu amintirile si jucariile ei. Din blogosfera romaneasca va doresc o duminica placuta voua celor mari, iar celor mici o vacanta cat mai placuta...si, lungaaa...

Un comentariu:

axxapro spunea...

Fenomenul Barbie inseamna ca nu trebuie discriminat nimeni. ... Gatul papusii Barbie este de doua ori mai lung decat al unei femei normale.