8 august 2014

Reduceri la nota de plată și bani pe km

Bani pentru fiecare kilometru parcurs cu bicicleta și reduceri la nota de plată, achitată la restaurant. Astfel sunt încurajați sibienii să folosească bicicleta ca mijloc de deplasare, în locul autovehiculelor.

De exemplu, conducerea unui restaurant din Sibiu a hotărât să acorde o reducere de 10% din nota de plată a fiecărui client care vine cu bicicleta.

” Încercăm prin această reducere să intrăm puțin în trendul Sibiului, de oraș verde, ce susține mersul cu bicicleta. Singura condiție pentru a beneficia de această reducere este să ajungi aici cu bicicleta, iar reducerea va fi aplicată la nota de plată”, după cum a explicat administratorul restaurantului, citat de turnulsfatului.ro.

Și reprezentanții Parohiei Evanghelice C.A. Sibiu încurajează acest mijloc de deplasare. În ultimii trei ani, angajaților instituției de cult li se ”decontează” mersul pe bicicletă.

Ei au primit biciclete dotate cu kilometraj, iar zilnic întocmesc o foaie de parcurs, în care notează numărul de kilometri parcurși. La finalul lunii, pentru fiecare kilometru parcurs, primesc câte 60 de bani.

Ceva mai mult pe kilometru oferă compania Continental Automotive Systems, ai cărei angajați primesc câte 1 leu pentru fiecare kilometru parcurs cu bicicleta, în drumul spre sau de la serviciu.  Banii astfel strânși sunt apoi donați în scopuri caritabile.

Sursa: yahoonews.com

Niciun comentariu: