6 septembrie 2014

De la A la Z! Omul cea mai sofisticata creatie din Univers

Iubirea si dragostea fata de cele drepte, il indeamna pe om sa caute mult mai adanc in istorie! Marea majoritate a oamenilor iubesc dreptatea, dar acea dreptate care le satisface egoul si le hraneste mandria. Astfel, au ajuns sa se indragosteasca de propriile minciuni, pe care le-au transformat mai apoi intr-un adevar absolut!! Asta-i si boala secolului XXI- Prostia si Mandria sunt in pas cu Moda.
  " Pleaca-ti urechea,si asculta cuvintele inteleptilor ,si ia invatatura mea in inima.
     Caci este bine sa le pastrezi inlauntrul tau,si sa-ti fie toate de odata pe buze.
    Pentru ca sa-ti pui increderea in Domnul,vreau sa te invat eu astazi,da,pe tine.
    N-am asternut eu oare in scris pentru tine sfaturi si cugetari,
    ca sa te invat lucruri temeinice,cuvinte adevarate,
   ca sa raspunzi cu vorbe adevarate celui ce te trimite?"
(Pilde 22:17..21)

Omul... cea mai sofisticata creatie din tot universul!

Albi, Negri, Galbeni, Rosii...bogati, saraci, surzi, schiopi, orbi, etc..etc...cu totii au fost chemati oameni, cu totii au fost creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu!
Un singur Creator, o singura ideologie!
Un singur Dumnezeu, o singura filozofie!
Unicul Dumnezeu Atotputernicul, Atotstiutorul, Absolutul, Domnul ostirilor, nu are inceput si nici sfarsit, cuprinde totul, iar El este Necuprins!
Toate acestea spuse,automat se intelege ca toti oamenii sunt egali in fata lui Dumnezeu, si din moment ce nu exista diferente, cu totii au de respectat aceleasi reguli, impuse de catre Divinitate.
Cum natura cu toate cele se ghideaza dupa niste reguli impuse de catre Divinitate, tot la fel i s-au trasat si omului cateva reguli dupa care sa se ghideze, iar aceste reguli au fost date urmasilor lui Adam, iar dupa potop a mai fost adaugata inca una la cele 6 Legi, si astfel au fost numite legile lui Noah (Noe):
1. Sa nu negi existenta lui Dumnezeu
2.Sa nu-l blasfemiezi pe Dumnezeu
3. Sa nu ucizi
4.Sa nu ai relatii incestuoase, adultere, bestiale sau homosexuale
5. Sa nu furi
6. Sa nu mananci un membru smuls dintr-un animal care este inca in viata
7. Sa stabileasca tribunale care sa asigure respectarea celorlalte sase legi!

Toate acestea au fost impuse intregi omeniri, pana in momentul cand a fost coborata Tora (Genesa ,Exodul, Leviticul, Numeri, Deuteronomul) din ceruri (anul 2448 de la creerea lui Adam) si cele doua Table cu cele 10 Porunci si inmanate lui Moise, alesul lui Dumnezeu. Noi celelalte popoare avem de respectat numai cele 7 Porunci.As ca, toate celelalte ideologii inventate de om (crestinism, islam, budhism, hinduism,s.a.m.d), sunt- egale cu Zero, iar acela care le practica,calca cele 7 Porunci care i s-au impus, si astfel nu va avea parte de viata vesnica.Simplu ca buna ziua!

Atata timp cat spui ca iubesti pe Dumnezeu, trebuie sa respecti cu mare sfintenie Cuvantul lui Dumnezeu.
Atata timp cat sarbatoresti o alta ideologie,i n afara de cea impusa de catre Divinitate, te numesti un practicant al idolatriei...Pe cat de lunga povestea pe atat de scurta si usor de priceput!




PS. Aceste randuri sunt o opinie, va rog sa nu dati cu "pietre". :)

Un comentariu:

Anonim spunea...

Dreptatea care satisface egoul, interesant... Există oare o alta? Întrucât, conştient de sine fiiind, omul este prin definiţie egoist, indiferent dacă neagă cu vehemenţă evidenţa (desigur, mânat de "credinţa" în "cineva" care veghează asupra-i şi-l va răsplăti ulterior... asta tot egoism se cheamă, dar mai cuprinde şi o doză masivă de fariseim). Aşadar, dreptatea, ca de altfel şi adevărul sunt noţiuni relative, având valoare absolută doar pentru cel care le emite, nu neapărat pentru cei din jur.

Cât despre mândrie n-o văd ca pe un viciu, mai degrabă o calitate. Prefer omul mândru (fie el adversar) şi mă scârbeşte profund acela ce trăieşte după regula capului plecat pe care sabia nu-l taie.

Iar omul, nu-i deloc o creaţie sofisticată, aş zice mai curând un fir de nisip între infinite altele. Sigur, în aroganţa sa, omul îşi arogă calitatea de fiinţă supremă, evoluată... deh, o vietate ca atâtea altele, un animal de pradă, e drept, dotat cu raţiune şi tocmai d-aia cel mai periculos, dar nicidecum sofisticat, căci e uşor de "ghicit", ştim prea bine cum funcţionează şi ce-l mână-n luptă...

Îm fine, despre invocata divinitate (şi ale ei reguli, inventate până la urmă tot de către om) aş spune doar că: este de preferat ca, întemeiat pe adevăr, să învingi o iluzie, decât bazîndu-te pe o iluzie să te învingă adevărul.

P.S.: Acest comentariu este o opinie personală, puteţi "da cu pietre", de preferinţă replici argumentate şi argumentabile, lăsând deoparte fanteziile referind entităţi a căror existenţe nu s-a demonstrat :))))