20 septembrie 2014

Fetiţa care s-a născut fără sânge a început şcoala

Un copil care s-a născut fără niciun strop de sânge în corp şi-a revenit miraculos şi a mers în prima zi de şcoală.

Evoluţia stării de sănătate a micuţei Maisy Vignes i-a uimit pe doctori, care credeau că nu va putea duce o viaţă normală.

Fetiţa s-a născut cu şase săptămâni înainte de termen, la Spitalul Regional Waterford. Medicii au pus-o imediat pe transfuzii, însă erau rezervaţi în privinţa şanselor ei de supravieţuire.

"A fost o situaţie incredibilă, nimeni nu auzise de un caz asemănător. Au mai existat oameni care au supravieţuit cu un nivel al hemoglobinei 4, dar nimeni nu ştia un copil fără sânge", a declarat Emma, mama fetiţei, citată de "Irish Mirror".

Femeia avusese o sarcină normală până la 34 de săptămâni, când a început să se simtă rău.

"Aveam o programare la medic şi, după consultaţie, m-au băgat în sala de operaţii pentru cezariană. S-a întâmplat totul foarte repede, nu am avut timp să anunţ pe nimeni. Nu mă aşteptam să nasc aşa repede, nu avusesem nicio problemă în timpul sarcinii", a adăugat tânăra de 31 de ani.

Mama a aflat apoi că fetiţa nu are sânge deloc în vene, numai o substanţă de tipul plasmei. Micuţa a fost conectată imediat la aparate şi a primit trei transfuzii de sânge.

După o recuperare uimitoare, s-a înscris la şcoală asemeni copiilor de vârsta ei, iar profesorii sunt foarte mulţumiţi de ea.

"Din câte ştiu, nu mai există un asemenea caz în toată lumea. A devenit subiect de conferinţe şi lucrări medicale. Este o fetiţă extraordinară şi suntem foarte fericiţi", a mai spus Emma.


Sursa YahooNews

Niciun comentariu: