19 septembrie 2014

Hanul Gabroveni

Ieri, 18 septembrie 2014, a fost inaugurat noul centru cultural al Capitalei, deschis in incinta Hanului Gabroveni, monument istoric restaurat si modernizat cu fonduri norvegiene si de la bugetul primariei capitalei  In total s-au investit 37 milioane de lei..
"Cred in poporul roman, in tinerii nostri, in dragostea noastra de tara. Iar faptul ca astazi deschidem impreuna portile unui nou lacas de cultura intr-un obiectiv de patrimoniu restaurat, chiar in Centrul Istoric al Bucurestiului, este o dovada ca ne respectam inaintasii. Ii invit pe bucuresteni, si nu numai, sa viziteze hanul Gabroveni in zilele in care isi va deschide portile pentru public, respectiv pe 20 si 21 septembrie. Si ii asteptam la expozitiile, concertele, spectacolele, care vor avea loc aici, de acum inainte"...a spus primarul capitalei Sorin Oprescu

In cadrul manifestarii, au fost acordate peste 50 de diplome IN HONORIS unor personalitati care, prin activitatea lor, au promovat valorile romanesti in lume. Printre acestia se numara: Ioan Holender, care a primit Cheia Orasului pentru organizarea festivalului “George Enescu”, Ion Caramitru (pentru contributia la revitalizarea Teatrului National), academicianul Constantin Balaceanu Stolnici (pentru intreaga sa activitate academica), doctorii Radu Zamfir, Catalin Pivniceru si Valentin Calu (pentru devotamentul dovedit in salvarea vietilor omenesti), echipa care a contribuit la restaurarea hanului Gabroveni, sportivi care au promovat Romania in lume, artistii Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Florina Cercel, Luminita Gheorghiu, Alina Cojocaru Victor Rebengiuc (pentru o cariera dedicata publicului), precum si realizatorii TV Iuliana Tudor, Andi Moisescu, Razvan Simion, Dani Otil, Teo Trandafir, Emil Hurezeanu (pentru promovarea valorilor romanesti).

Victor Ponta, Prim-Ministrul Romaniei, care a fost prezent la eveniment, a urat “La multi ani!” Bucurestiului la aniversarea a 555 de ani.
 

Niciun comentariu: