16 septembrie 2014

Gradina, amenajare, design

Cand e vorba de gradina si in mod special de design pentru gradina, cu toate ca nu sunt un priceput in acest domeniu, caut informatii sau ma consult cu diverse persoane cu mai multa experienta decat mine.  Fac lucrul acesta pentru ca stiu cat de important esta sa arate foarte frumos, mai tot timpul, o gradina.
Cand ai o casa si chiar un apartament trebuie sa faci cat mai interesant si simplu aranjamentul floral, fie ca sunt ghivece cu flori cu care decorezi apartamentul, fie ca-i gradina din curtea casei tale.
Personal prefer simplitatea, si cu siguranta se poate face ceva util, interesant si atragator prin simplitate. Prefer simplitatea deoarece avem deja o viata extrem de complicata si nu e cazul sa ne complicam cand vine vorba de intretinerea unei gradini. Lucrurile simple pot fi frumoase si usor de intretinut.
Daca, acea casa in care locuim, are si-o curte, atunci poti sa plantezi cativa copaci, care pe timpul verii, cand temperatura creste si aerul devine insuportabil, sa-ti poata oferi umbra atat de necesara.
Parerea mea ca nu ar trebui sa lipseasca dintr-o curte pomii, florile si iarba verde, deoarece acestea pe langa faptul ca iti ofera un loc de relaxare in care sa iti petreci timpul liber, da un aspect placut intregi locuinte. Adica acel design de care va spuneam la inceputul acestui articol si la care nu prea ma pricep.

Gradina poate fi si un loc unde poti amplasa un gratar, iar atunci cand ai oaspeti poti numaidecat sa prepari ceva rapid pe el. Nu mai este nevoie sa te complici cu prepararea unor produse in bucatarie, mai ales vara cand si asa este cald...si intr-o bucatarie, chiar daca ai o hota, caldura devine insuportabila.

Daca nu ai timpul necesar pentru amenajarea unei gradini, dar dispui de un buget adecvat, acum exista firme specializate in realizarea unei gradini pe gustul tau. Pe internet gasesti foarte multe informatii si site-uri de prezentare, cum ar fi si acesta: flower-power-cluj.ro

Specialisti acestei firme pot sa proiecteze si sa realizeze o gradina in curtea fiecaruia dintre noi. Adica, pot planta gazon de calitate, flori, copaci ornamentali...De asemenea pentru cei care doresc se pot realiza si livezi cu pomi fructiferi. Dar, pentru asa ceva e nevoie de-o curte destul de mare...iar, aceasta poate fi in mediul rural. E parerea mea, fireste!

In incheiere, va doresc sa va indepliniti visul de a avea o casa si-o gradina minunata. Asta, deoarece stiu ca multi dintre noi, ne dorim asa ceva...

Niciun comentariu: