2 septembrie 2014

O clipa!

Exista o mica mare diferenta intre ''a spune'' si ''a face'' ceea ce spui ,''a crede'' si ''a respecta'' ceea ce crezi.Cum bine stim, fiecare om are si partile lui negative si nu intodeauna reuseste sa si le descopere singur! Acest fapt ma indemnat sa-mi inving orgoliul si sa cer tuturor cunoscutilor sa-mi spuna ce parere au despre mine, dar fara ''menajari" ,ci direct si la subiect. Daca imi voi descoperi toate defectele imi va fi mult mai usor sa fiu ceea ce imi doresc.Fiecare om in parte se naste cu un bagaj de emotii, sentimente, vicii, dorinte,s.a.m.d. De aci rezulta si diferentele care ne deosebesc..Ceea ce, lumea nu prea intelege! Daca am fi fost educati in aceasta idee, sunt ferm convins ca mare parte din noi, am fi fost casatoriti pana la moarte..dar sa nu uitam-''Nimic nu se petrece la voia intamplarii!''.

O noua zi! O noua viata! Un alt inceput!I nteleptii ne spun ca: "Adevarata durata a vietii este de O CLIPA!"
Clipa trecuta, este de domeniul trecutului, si o putem numi moarta, singurul lucru ce il putem lua din ea (clipa trecuta), este experienta, in rest nimic! Clipa viitoare este de domeniul necunoscutului, asa ca, chiar daca ne facem planuri si sperante, nu putem fi siguri ca o sa mai fim peste O Clipa! O Zi cu cele 24 de ore sunt 86 400 de Clipe!Cat de usor si cat de simplu ar fi, ca totul sa se opreasca odata cu moartea noastra! Nimic mai simplu..cand te-ai satura de greutati sau alte de-astea, ti-ai pus funia in gat si ai facut saltul! Hmm...daca ar fi chiar atat de simplu, multi si-ar pune capat zilelor, dar nu-i asa de simplu chiar si pentru un nestiutor! Atunci care sa fie sensul vietii pe pamant??! Muncesti, mananci, dormi si mai faci cate ceva pe langa astea...Timpul trece iar tu omule...Cu ce te alegi din tot ce ai facut?? !Te mai numesti si unic, destept, inteligent-docent si filozof, iar tu cand colo, esti mai nimic decat o rama (vierme) ce o pui intr-un carlig sa dai la peste! Asta-i omul care traieste dupa aceleasi obiceiuri,un astfel de om este precum un obiect....!

Un comentariu:

Anonim spunea...

N-aş zice că problema se pune cu ce ne alegem noi, ci mai degrabă cu ce se aleg cei de lângă noi. Altfel spus, ce lăsăm în urmă, nu orice, ci ceva care să-i facă pe cei care ne supravieţuiesc să-şi amintească de noi. Poate că ăsta e şi scopul/sensul vieţii, să lăsam ceva în urma noastră... să nu "murim chiar de tot" :))