17 octombrie 2014

Ce produse traditionale romanesti sunt in zona Aradului?

Degeaba merge tehnologia inainte incercand sa ne arate viitorul, nu va reusi decat sa ne faca sa ne dam seama cat de importante sunt originile noastre si cat de mult ne place sa retraim momentele de odinioara. Iar acele momente se improspateaza in mintea noastra de fiecare data cand gustam produse traditionale romanesti.

Fiecare regiune are specificul ei, iar Aradul nu se lasa mai prejos decat altele. In fiecare an se inregistreaza noi produse traditionale. Foarte multe dintre acestea fac acest lucru pentru a putea sa se promoveze mai bine pe piata, sa isi creeze un nume, sa fie recunoscute. Majoritatea ajung si in magazine sub aceste denumiri. Unul dintre magazinele care comercializeaza produse traditionale romanesti si din Arad este Selgros. Astfel ajung aceste produse in toate colturile tarii si devin cunoscute.

Iar acum sa vedem care sunt produsele traditionale inregistrate si cunoscute din Arad. Acestea se impart in felul urmator:
Carne si produse din carne: sunca de Nadlac, salam de Nadlac, carnat de Nadlac, sunca traditionala de salas, slanina traditionala de salas, carnat traditional de salas, salam traditional de salas, tocanita traditionala de Nadlac.
Lapte si produse din lapte: cas traditional de Arad.
Panificatie: pita de Pecica, paine pe vatra “Nelu Brutaru”, placinta intinsa de Turnu, pita pe vatra de Pecica.
Legume-fructe: mnere de prune de Aldesti, varza de Socodor, ceapa de Vinga.
Dulciuri: ciocolata de Vinga.
Bauturi: tuica de Chisindia, cadarca de Minis, Muntoasa de Maderat.

Acestea sunt mandria noastra, a fiecaruia. Produsele traditionale din fiecare regiune si judet sunt foarte importante pentru traditia tinutului respectiv si pentru definirea originilor acestuia. Asa ca mandriti-va intotdeauna cu produsele traditionale romanesti si continuati sa le consumati in amintirea stramosilor si a celor care nu stiau ce inseamna stres si agitatie.

Selgros Arad
Produse alimentare si nealimentare
Calea Radnei Nr. 294 Arad, 310 318 , RO
Tel: 0257 308 000
Fax: 0257 308 199

Niciun comentariu: