5 octombrie 2014

Simona Halep coboara in clasamentul WTA

Maria Sarapova s-a calificat in finala turneului de la Beijing, prin urmare, Simona Halep nu va mai fi numarul 2 WTA, incepand de luni. 
Sarapova nu a avut emotii in meciul cu Ana Ivanovici, de care a trecut in semifinalele de la Beijing cu un scor sec de: 6-4; 6-0, ajumgand astfel, indiferent de ce se intampla in finala, la 6336 puncte, cu 90 de puncte mai mult decat suma de puncte cu care Simona Halep a terminat saptamana aceasta.
Maria Sarapova va juca in finala de la Beijing cu cehoaica Petra Kvitova, care are si ea sansa de a urca pe locul 2 WTA, scotand-o pe Simona Halep din top 3 mondial. Asta doar daca se impune in finala, Kvitova putand acumula in acest fel o zestre de 6476 puncte. 

Kvitova a trecut in semifinale de australianca Samantha Stosur, dupa 3 seturi cu scorul 6-3; 5-7; 6-2. 

Simona Halep, a urcat pe locul 2 WTA pe 11 august 2014, dupa performantele incredibile in turneele de Mare Slem. 

Toate cele 3 jucatoare: Simona Halep, Maria Sarapova si  Petra Kvitova sunt calificate la Turneul Campioanelor, de pe 20 octombrie. Competitia reuneste top 8 WTA si se desfasoara in Singapore, iar Simona Halep este a doua românca din istorie care se califica, dupa Irina Spîrlea.

PS.  Simona, la ultimul turneu a abandonat, acuzand din nou dureri la picior. De altfel ea a primit ingrijiri medicale pe terenul de joc. Ramane de vazut daca aceasta problema medicala mai veche, o va determima pe Simona sa abandoneze...


Sursa: gsp.ro

Niciun comentariu: