6 ianuarie 2015

Romania are la dispozitie aproximativ 8 miliarde de euro, prin PNDR

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat ca in aceasta luna ( ianuarie) vor avea loc  "discutiile finale" cu reprezentantii Comisiei Europene pentru ca aceasta sa aprobe noul Program National de Dezvoltare Rurala al Romaniei, astfel incat din luna februarie 2015 ministerul sa poata primi primele propruneri de proiecte care sa fie finantate cu fonduri europene in cadrul PNDR.

"În această lună vor avea loc și discuțiile finale cu CE pentru noul PNDR, astfel încât în Februarie să începem să primim proiecte, așa cum ne-am angajat", a scris Daniel Constantin, duminica, pe blogul sau.

El a mai spus ca vor avea discutii, in urmatoarele doua saptamani, si cu reprezentantii primariilor din tara, "pentru a face ordine in piete".

In primele doua saptamâni ale acestei luni, vor avea loc consultari cu toate sectoarele din agricultura, cu asociatia comunelor, cu asociatia municipiilor (pentru a face ordine in piete), dar si cu sectorul de cercetare.

Prin noul program PNDR, Romania va avea la dispozitie aproximativ 8 miliarde de euro, pentru finantarea unor investitii in 12 domenii-cheie ale agriculturii si ale dezvoltarii satelor, in perioada de bugetare 2014-2020. Initial, oficialii Ministerului Agriculturii anticipau ca primii bani din PNDR vor putea fi accesati in Romania de la sfarsitul anului 2014.

Niciun comentariu: