13 martie 2015

"Aferim" ruleaza in cinematografele romanesti

Filmul "Aferim!", premiat la Festivalul International de la Berlin cu trofeul Ursul de Argint pentru cea mai buna regie, a fost lansat oficial in cinematografe aseara, la Bucuresti, la Cinema Pro si Cinema City din AFI Cotroceni.

Evenimentul au avut loc in prezenta echipei care a realizat filmul, dar si a unor invitati din industria cinematografica romaneasca sau viata publica.

"Printre participanți s-au numărat ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, actorii Ana Ularu, Bogdan Dumitrache, Ilinca Goia, Medeea Marinescu, Florin Piersic Jr., Maria Obretin, Victor Rebengiuc, Luminița Gheorghiu, Ioana Flora, Constantin Cotimanis, regizorii Dan Chișu, Ana Lungu"- conform agerpres


De azi, filmul poate fi vizionat in 30 de orase din tara. Proiectii speciale urmand sa aiba loc, in weekend, in orasele: Bistrita, Focsani, Panciu si Slobozia.
"Aferim!", a carui regie a fost realizata de Radu Jude, este un un film istoric in care actiunea se desfasoara in Țara Românească la inceputul secolului XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban si fiul sau (actorul Mihai Comănoiu), sunt in cautarea unui rob fugar ( actor-Cuzin Toma).

Filmul este distribuit de Micro Film in colaborare cu Parada Film.Niciun comentariu: