19 iunie 2015

Rautatea il indeparteaza pe om de sine insusi

                                           Rautatea il indeparteaza pe om de sine insusi

Daca poti face un bine, fa-l fara sa stai pe ganduri si fara sa astepti la nimic schimb.
Daca poti sa faci un rau, mai gandeste-te... oare vei putea sa traiesti bine cu tine, te vei simti un om curat si frumos dupa ce ai facut un rau doar pentru ca ai putut?
Stima ta sine are multe de castigat cand stii ca actionezi in acord cu valorile tale morale, insa te pierzi pe tine si umanitatea ta atunci cand iti constientizezi propria ta lipsa de verticalitate si propria rautate. Cu fiecare rau pe care il faci in mod constient te transformi intr-o persoana innegurata si iti vei pierde incet incet bucuria de a trai.
Rautatea il indeparteaza pe om de sine insusi si de umanitatea sa.
Traieste in asa fel incat sa fii mereu in pace cu reflectia ta din oglinda.

2 comentarii:

freshblog spunea...

In lumea asta insa, daca esti asa, esti, din pacate considerat naiv, un om usor de folosit in interesele proprii, de calcat in picioare si aruncat la gunoi cand nu mai e bun. A fi bun si a face bine fara sa astepti nimic pt asta, e din pacate un no go pentru semenii nostri. In fond nu e importanta gura lumii, atata timp cat putem sta drepti in fata propriului nostru eu, propriei noastre constiinte. da,

bazarnews spunea...

1. majoritatea oamenilor n-au vise, fiindca din frageda copilarie n-au fost intrebati daca doresc ceva, ci li s-a dictat pur si simplu ce sa faca sau sa nu faca! asa au devenit simpli executanti!!
2. o multime de oameni isi stabilesc scopuri pt a se implini prin intermediul lor.. (daca ating X, atunci voi fi fericit.. si constata contrariul) Telul corect, este o exprimare a plenitudinii noastre, si nu exista distrageri de la un obiectiv, care NE PLACE si E IMPORTANT pt noi!!!!