26 iunie 2015

Roma si Florenta sunt ca un muzeu in aer liber.

sursa: wikipedia
 Italia, ce placere sa-i pasesc pragul! Confirm ce am auzit la cineva: "Roma si Florenta sunt ca un muzeu in aer liber." In orice cotlon sau ungher, ma intalneam cu un trup sculptat, cu o statuie mareata, cu un monument ridat, batut de batrinete. Cele mai frumoase catedrale si biserici acolo le-am gasit. Admit, am mancat fara oprire. Mancam de placere, nu de nevoie. Si, nu , nu este vorba numai de pizza! Mancarea in tara aia are savoare. Totul e cremos, aromat, cu esenta, culoare. Le-as fi mincat italienilor toate rosiile. Le uitasem gustul autentic. Ieseam dintr-o cofetarie, grabita sa intru in urmatoarea.

Mi-au placut la nebunie micile fantini aflate la colturile strazilor inguste si cochete, cu iz de intimitate, unde poposeam sa-mi stapanesc setea, in timp ce ascultam clopotele cantand puternic, invitind parca la o reintoarcere, revenire in trecut. Cei mai bogati si mai veseli nori i-am vazut umblind deasupra Romei!

Viata mi s-a parut lenta, somnolenta, oamenii negrabiti, fara griji. Poate nu intimplator, acolo am respirat aerul de dolce far niente... Ah, dulce si draga trindavie, ce bine ca existi si ce mult imi placi!
Nu prea ma duce capul sa descriu literar si cu metafore alese, ambianta italiana in care m-am incadrat si m-am plimbat voios zilele trecute. Poate si din cauza ca sunt un pic cam aiurit de la fusul orar si inspiratia este obosita. Prin urmare, ca sa fac povestea scurta, spun doar atit: pentru mine, experienta italieneasca a fost wow!

Un comentariu:

e-provincia spunea...

In tara lui Pinocchio, se mananca prea multa pizza si prea multa inghetata. Acolo te simti mai fainos, pastos si zaharos. Ma duc sa alerg si de placere, dar si de nevoie, sa dau jos de pe posterior, (cur) faina si zaharul din vacanta trecuta:)))