12 octombrie 2015

Oamenii sunt tot mai singuri si depresivi

Intr-o lume a socializarii si relatiilor virtuale intense, oamenii sunt tot mai singuri si depresivi. Unii devin dependenti, altii  aleg suicidul.

Depresia este una dintre cele mai raspandite boli ale mileniului trei, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca aproximativ 350 de milioane de oameni de toate varstele sunt afectati, iar 15% dintre noi suferim de depresie la un anumit moment pe parcursul vietii. De asemenea, depresia a fost declarata a treia cauza de dizabilitate la nivel global in 2014, iar pana in 2020, specialistii considera ca va deveni principal cauza.
Psihologii semnaleaza ca depresia poate duce la suicid, iar un procent insemnat dintre cei un million de sinucigasi, sufera de depresie. Totodata, specialistii spun ca boala se manifesta la nivelul corpului, a starii de spirit si la nivel de ganduri si nu reprezinta doar o tristete de moment prin care fiecare trecem. “Nu este doar o tristete de moment, ea poate lua forme de la cele mascate, usoare, cu perturbari afective de sezon, pana la tulburari bipolare sau maniaco-depresive, culminand cu suicidul. Ea se produce la nivel de creier, prin functionarea anormala a componentelor creierului, care moduleaza starea de spirit, comportamentul si gandurile”, declara psihologul-psihoterapeut Maria Verdi, directorul Centrului ReCreation Life.


Niciun comentariu: