22 ianuarie 2016

Patrascu Octavian Constantin despre investitiile in Republica Dominicana




Postare de azi este are ca sursa de inspiratie un articol publicat in revista Capital de catre Patrascu Octavian Constantin .

Asadar, baza unui business, dupa cum spune Patrascu Octavian Constantin, poate fi si rapiditatea deciziei de a inevesti intr-o piata noua, asumandu-ti riscurile primului venit. Si, asta o spune el, cel care are experienta unei investitii in Republica Dominicana.


Republica Dominicana, o tara situata pe o insula, exotica, cu un potential foarte mare turistic, si nu numai, unde Patrascu Octavian Constantin, business developer...a mers pentru negocieri in vederea achizitie unui call center "Sa imbini placerea de a te afla pe un asemenea pamant si sa reusesti, in acelasi timp, sa inchei o afacere promitatoare, este tot ce isi poate dori un business developer", declara pentru revista Capital, Octavian Patrascu.
Poate ca unii stiti despre Republica Dominicana, ca aceasta tara este o destinatie pentru o vacanta de vis, renumita fiind pentru nisipul alb de pe plaje si lagunele turcoaz. Ei, bine de o vreme potentialul de a investi in aceasta tara s-a diversificat. Fiind o tara in care se vorbeste limba spaniola si franceza, comunicarea devine foarte usoara, atat la nivel de autoritati, cat si la nivel de angajati. Acestia din urma fiind bine informati in ceea ce priveste Codului Muncii.
Oamenii de afaceri straini, care investesc in Republica Dominicana sunt informati in legatura cu legislatia din aceasta tara. Orice om de afaceri, dornic sa investeasca in aceasta tara, trebuie sa stie despre Codul Muncii, ca in Republica Dominicana, legislatia permite: " incheierea de contracte de munca nu doar scrise, ci si orale, cu mentiunea insa ca acestea se desfasoara in conformitate cu legislatia tarii".

Un alt aspect important, pe care il subliniaza Patrascu Octavian Constantin, il constituie obligatia angajatorului pentru contributiile la sistemul de securitate sociala. Pentru fiecare angajat din aceasta tara trebuiesc facute asigurari impotriva riscurilor de la locul de munca si pentru limita de varsta.
Asadar, orice angajator trebuie sa contribuie la sistemul dominican de pensii.

In plus, sunt si alte beneficii la care salariatii au dreptul:
- beneficii salariale in functie de vechimea angajatului;
- bonusuri ca parte din profit;

Mai trebuie stiut faptul ca angajatii din Republica Dominicana, au dreptul sa infiinteze sindicate, care sunt protejate de Codul Muncii si de Constitutia Republicii Dominicane.

In concluzie, un om de afaceri care doreste sa intre pe piata dominicana trebuie sa se puna la punct nu doar cu legislatia fiscala a acestei tarii, ci si cu cea a muncii, pentru a nu avea probleme pe parcursul desfasurari activitati economice.


Niciun comentariu: