24 februarie 2016

Omul- un univers in sine!

Fiecare om pe care il intalnesti este un univers in sine. Suntem aparent asemanatori, insa suntem extrem de diferiti in interiorul nostru - la nivel de structura de personalitate, valori, credinte, viziune asupra vietii sau stil de viata. Astfel, cu unii oameni suntem pe aceeasi frecventa, iar cu altii nu avem cum sa ne intelegem - parca vorbim limbaje diferite.
Drept consecinta, in relationarea noastra interpersonala, vom intalni persoane cu care rezonam si altele cu care nu ne intelegem deloc. Fiecare are adevarul sau propriu, care este valabil pentru persoana in cauza.

Daca doi oameni cu valori, credinte si personalitati diferite ajung sa formeze un cuplu (pe baza atractiei fizice de la inceput) ei vor spune ca relatia este o lupta, un sir lung de compromisuri, conflicte, renuntari, frustrari, lacrimi si neimplinire. Sa stai langa o persoana cu care nu ai mai nimic in comun este un adevarat calvar. Iti distrugi increderea in tine, stima de sine, esti trist si nefericit.
Relatia de cuplu nu ar trebui sa fie un teatru de razboi, o drama sau prilej de suferinta. O relatie de cuplu armonioasa si implinita este ca un cantec in care toate instrumentele canta aceeasi melodie.
Relatia cu persoana potrivita, cu cea care te intelege deoarece sunteti pe aceeasi frecventa, este fireasca si simpla. Relatia cu persoana nepotrivita este chin si suferinta. Nu vad niciun motiv pentru care ai ignora acest adevar simplu si ai alege sa iti petreci viata alaturi de cineva cu care nu esti compatibil. Tu vezi vreun sens?

sursa: Ursula Yvonne Sandner

Un comentariu:

bazarnews spunea...

Din pacate si viata dificila alaturi de sotul tau,inseamna tot o zona de confort.Financiar.Faceti-va un plan.Sunteti tanara,gasiti mai usor de munca.Ce scoala aveti,ce rude sau prieteni dispusi sa va ajute ?....Macar concepeti mental un plan.Cineva zicea ca tot ce poate fi imaginat,exista deja in realitate.Poate in primul rand,abtineti-va sa va mai lamentati.Aveti curaj,dar e nefolosit.Sa traiesti langa o pers nepotrivita e o proba si de curaj.Incepeti sa credeti in sansa dvs.....Totul e posibil!....Curaj!