14 iulie 2016

Turcia, o destinatie de vacanta ieftina, in 2016!

Turcia, o destinatie de vacanta ieftina, in 2016!

Turcia, ca destinatie turistica ( vezi aici:  oferte pe litoralul Turciei ) ofera o mare varietate de locuri pentu turisti care merg in numar foarte mare. De la minaretele si cupolele care strapung cerul orasului Istanbul, pana la ruinele Imperiului Roman care strajuiesc pe coasta de sud si pe coasta de vest! De la curatenia plajelor din Antalya si din statiunile turistice de la Marea Mediterana, pana la muntii din partea de est a Marii Negre acoperiti de ceata.

Un top al acestor atractii turistic este greu de facut. Cu riscul de a lasa pe dinafara... multe atractii turistice, am sa prezint doar 3 din ele!

Pe primul loc, in topul meu, fireste, se afla Teatrul Aspendos, unul din cele mai bine pastrat teatru al antichitatii. Se vede si din fotografie.
Acesta a fost ridicat in timpul domniei imparatului roman Marc Aureliu, in anul 155 e.n. si poate primii intre 1500 si 2000 de spectatori.
Zona scenei, in perioada dinastiei Seljuk, a fost folosita drept han la marginea drumului. Teatrul a rezistat pana in zilele noastre, deoarece a fost reparat si intretinut regulat, fara sa-si piarda niciuna dintre calitatile originale.



A doua destinatie turistica ar fi: Plaja Patra.
Avand o lungime de 14 Km, este cea mai mare intindere de nisip din regiunea mediteraneana, neexistand cladiri, cu exceptia unei mici cafenele. Este locul unde mai traieste Loggerhead, o specie de testoase pe cale de disparitie. Orasul Patra este situat in apropiere de locul de nastere al Sf. Nicolae, episcopul bizantin, care a trait in sec.4 si care ulterior o intrat in legenda ca fiind Mos.Nicolae!





A treia destinatie pe care o aduc azi este: Oludeniz.


O asezare mica aflata pe coasta de sud-vest a Marii Egee, cu un golf de nisip, int-o laguna albastra. Plaja este faimoasa pentru nuantele sale de turcoaz.

Oludeniz este cunoscut ca fiind unul  cel mai bune locuri din lume pentru datul cu parapanta, dar si pentru peisajele unicat.






Acum, daca va place si doriti sa aveti o vacanta frumoasa, va veti pune intrebarea cum ajungi acolo sau mai bine spus care sunt cele mai bune oferte.

Asadar, va invit sa vedeti ofertele pentru Turcia, de la Genius Travel

3 comentarii:

liliana spunea...

Turcia intr-adevar e o destinatie ietina!

borceablog spunea...

Recomand: Hotelul Aristoteles Beach 4* dispune de un spatiu extins si de o vedere spectaculoasa spre mare.

florentin spunea...

Ms,ptr. recomandare!