17 august 2016

Olimpiada pentru toti

Văd că unii o iau în bâză pe fata asta. Că e prea înfăşurată, că de ce nu aleargă noaptea să n-o vadă nimeni, că de ce i se permite (!) să participe aşa la cursă... Dragii mei, fata asta trebuie aplaudată în primul rând pentru că, în ciuda handicapului de a alerga în echipamentul ăla care îi îngreunează mişcările, a avut destulă ambiţie să participe la Olimpiadă. Mai trebuie aplaudată pentru că, într-o ţară în care unicul drept al femeilor e să respire (şi asta cu porţia) face sport de performanţă. Înainte să vă arătaţi la fel de înguşti la minte ca fundamentaliştii lipsiţi de raţiune, aţi aflat cumva că abia din 2012 li s-a permis femeilor saudite să participe la o asemenea competiţie sportivă?
Probabil că nu, pentru e că prea greu să vă scoateţi nasul din a voastră traditie de daci liberi. A, să nu uit: nu vă mai umflaţi în pene, că Sarmizegetusa n-aţi construit-o voi. Nici n-aţi fi avut cum, aţi fi fost prea ocupaţi să faceţi mişto de hainele romanilor.

2 comentarii:

e-provincia spunea...

religia (sau intelegerea "gresita" a scriptelor) e doar vectorul manipularii. interesele transced aspectul religios al conflictelor.

bazarnews spunea...

oricum.. una sau mai multe.. jos palaria pentru ele.. si pentru sirianca.. si pt toate femeile care infrunta prejudecati si ostracizazari.. si imping omenirea un pic inainte..