29 decembrie 2016

Avantajele utilizarii aeronavelor fara pilot

Teamnet Romania Engineering

Romania dispune de capacitati pentru a deveni un furnizor important de specialisti in robotica si tehnologie. Teamnet Romania Engineering, este o companie ce creaza si integreaza sisteme de aeronave fara pilot, cunoscute si sub numele de drone.
Aceasta piata, a dronelor este estimata de specialisti la 6, 6 milioane de dolari. Beneficiile utilizari dronelor in diverse domenii economice sunt cunoscute in intreaga lume.



"Avantajele utilizării aeronavelor fără pilot, cunoscute și sub numele de drone, nu se limitează la creșterea productivității și reducerea costurilor, ci se vor măsura și prin creșterea nivelului de trai, și chiar prin salvarea de vieți omenești" spune Bogdan Nedelcu, de la Teamnet Romania.

Romanii sunt talentati in acest domeniu

Romania, datorita capacitatilor dovedite de tineri, poate deveni un furnizor important, in urmatorii ani.

"Numărul tinerilor care se implică în zona de robotică crește exponențial de la un semestru la altul. Asociații precum Robotique FF și Robochallenge atrag studenți și liceeni din întreaga țară, organizează competiții locale și internaționale și ajută la dezvoltarea acestor competențe. „Deși industria UAV este încă la început de drum în România, estimăm că în următorii ani va înregistra o creștere accentuată, fiind o cerere tot mai mare de specialiști în robotică”, spune Bogdan Nedelcu (foto). El crede că în domeniul roboticii România are toate șansele să treacă pe o poziție de furnizor de proprietate intelectuală în următorii ani." sustine Bogdan Nedelcu, de la Teamnet.

In tara noastra exista un interes crescut pentru dronele ce pot supraveghea granitele. In acest sens, compania Teamnet Engineering, proiecteaza si integreaza sisteme drone pentru segmentul Enterprise.

Un alt segment, in care exista o cere de aeronave fara pilot (drone), este si cel de cadastru. Imaginea pe care o poate surprinde, o drona, reduce foarte mult costurile si timpul destinat masuratorilor in teren.

Teamnet, a dezvoltat deja un sistem integrat in Serbia, cu ajutorul caruia se pot gestiona dezastre naturale, in zona de frontiera.

Teamnet, are o echipa de specialisti tineri in domenii precum: IT, electronica, aeronautica, mecanic, cadastru, etc.

Niciun comentariu: