18 decembrie 2016

Un drept încălcat pe față

Vineri, ANAF - ul mi-a blocat TOATE conturile pentru o amendă de rovignetă din 2014, despre care n-am primit nicio notificare. Dar nu asta e problema, cu amenda.
Cum e, oameni buni, să te trezești că n-ai nimic, că e totul blocat? Dacă eram pe drum, în afara țării, în vreun spital sau gata să plătesc vreo intervenție?

Culmea e că aseară l-am auzit pe Premier că s-a rezolvat de mult timp problema - că e suficientă poprirea pe un singur cont, care acoperă datoria. Că se deblochează automat după ce plătești contravenția. Pe naiba, mi-au zis să iau frumușel dovada și să vorbesc eu cu fiecare bancă în parte, să mă explic etc.
Frumos! Nu știu câți ați mai pățit-o... Dar ăsta e un drept încălcat pe față, urât și jignitor. Mă simt ca în filmele alea sovietice cu cetățeni evacuați din viața lor dacă partidul o cere.

Un comentariu:

lichiresti spunea...

Atata timp cat angajarile in institutii s-au facut pe bani si relatii (unele....sexuale) la ce ne asteptam? Am intalnit dupa ghisee foste colege, cele mai incapabile, dar altfel....fete bune....Am vazut cu cata iresponsabilitate se lucreaza. Am avut si eu surprize de-a lungul vietii cu duiumul. Un sistem informatic eficient si simplificat ar schimba situatia.