26 ianuarie 2017

Viata este o suma de experiente.

Tu nu traiesti in trecutul tau. Orice s-a intamplat atunci, nu se mai intampla acum. Chiar daca ai suferit si a fost greu, chiar daca te-ai simtit lovit, ranit sau nedreptatit atunci, chiar daca te simti vinovat pentru ceva ce ai facut sau nu ai facut, trecutul nu mai exista decat in mintea ta.
Insa, daca tu il tot readuci in prezentul tau fara sa-ti dai voie sa te eliberezi de el, sa ierti si sa te ierti, sa inveti lectiile si sa mergi mai departe, continui sa iti faci rau. Si azi, si maine si in viitor.

Nici negarea trecutului nu este o solutie. Nu faci altceva decat sa te straduiesti sa ascunzi mizeria sub pres, dar mereu o vei purta cu tine si vei sti ca este acolo.
Orice s-a intamplat, trecutul nu mai poate fi schimbat. Accepta asta. Nu are niciun sens sa te lasi definit de trecutul tau, ci mult mai util ar fi sa procesezi ceea ce s-a intamplat, sa iti insusesti lectiile si sa mergi eliberat mai departe.
Viata este o suma de experiente. Este alegerea ta cum te raportezi la ele si cum le lasi sa te impacteze - adica sa te transforme intr-o victima sau intr-o fiinta impovarata, ori sa devii un invingator care nu se lasa doborat niciodata, indiferent de greutatile prin care a trecut.
sursa: Ursula Sandner

Niciun comentariu: