1 februarie 2017

Neavand incredere in tine, ai tendinta sa traiesti pasiv si reactiv

Cel mai usor este sa iti gasesti scuze, motivatii si justificari pentru lipsa ta de rezultate sau pentru faptul ca nu te tii de cuvant sau de promisiunile pe care le faci - tie sau altora.
Problema este ca, traind asa, tu te simti un om lipsit de incredere in sine si neputincios, iar ceilalti te vor considera un om fara cuvant, neasumat si lipsit de verticalitate.

Perceptia pe care tu o ai despre tine iti influenteaza in mod decisiv viata. Neavand incredere in tine, ai tendinta sa traiesti pasiv si reactiv, nu poti sa iei decizii si sa faci alegeri si cel mai probabil ca nici nu iti dai voie sa visezi si sa iti realizezi visurile. Pentru ca nu crezi ca poti.
Iar in relatia cu oamenii din jur este putin probabil ca esti vazut ca un om pe care te poti baza, puternic si vertical. Din contra. Oamenii nu pot sa aiba incredere in tine, in ceea ce spui sau spui ca faci, iar astfel nici nu vei avea relatii de calitate, bazate pe respect reciproc.
Increderea ta in tine si perceptia oamenilor despre tine pot fi foarte simplu influentate intr-o maniera pozitiva daca te straduiesti sa te tii de cuvantul pe care l-ai rostit. In afara de conditiile de forta majora: accident, calamitati naturale, boala, fa exact ce ai spus ca faci - fie ca este vorba de promisiuni pe care ti le-ai facut tie insuti sau altora.
Asa devii un om puternic, increzator in sine, pe care ceilalti se pot baza si il pot respecta.
 
SURSA Ursula Sandner

Niciun comentariu: