11 mai 2017

Copiii români “desenează” România lor

Campania internaţională “Young Heroes” vine şi în România. Copiii români “desenează” România lor

Mii de copii şi tineri din România sunt încurajaţi să participe activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii din comunitatea lor, graţie unui nou proiect internaţional, intitulat “Young Heroes”. Campania, la care au aderat deja peste 30 de ţări, a fost lansat, luna trecută, de Grupul Internaţional Helen Doron English.
După mai multe documentări pe care aceştia le-au efectuat împreună cu profesorii lor, copiii de la centrele internaţionale Helen Doron English din România, au inspectat cartierele în care locuiesc, învaţă sau se joacă şi au venit cu propuneri pentru a le transforma în locuri mai bune pentru ei. 
Astfel, 5 oraşe din ţară au demarat deja acţiuni gândite de copii şi implementate împreună cu profesorii lor:
  • Constanţa (14 mai, ora 10.30): Copiii de la Centrul Internaţional HDE din Constanţa vor participa la o acţiune de strângere de fonduri, care face parte din evenimentul Constanţa Pedalează. Toate fondurile donate vor fi direcţionate pentru salvarea copiilor bolnavi cronic.
  • Sibiu (aprilie-mai): La Centrul Internaţional Helen Doron English din localitate, au fost invitați copiii de la un orfelinat să participle la activități recreative specifice metodei Helen Doron. Aceştia au petrecut împreună cu copii care activează în centrul de limba engleză, timp o oră jumătate, moment în care s-au distrat prin jocuri, dans și activități de lucru manual. Profesoarele de la Helen Doron English le-au citit micuţilor o poveste despre ce înseamnă perseverenţă şi cât de importantă este toleranţa dacă vrem să trăim într-un loc mai bun.
  • Râmnicu Vâlcea (aprilie-mai):  În această lună, copiii din centrul HDE Râmnicu Vâlcea se vor ocupă de vânzarea de cupcakes și handmade. Toate fondurile colectate vor fi direcţionate pentru salvarea copiilor diagnosticaţi cu leucemie.
  • Arad Nord Est (aprilie-mai): Copiii de la Centrul HDE Arad N-E au vizitat un centru de bătrâni și i-au bucurat pe aceştia cu activități şi cântece în limba engleză.
  • Braşov (aprilie-mai): Copiii din Centrul Helen Doron English Brașov au ajutat la plantarea a 200 de arbori în zonă verde de lângă podul Fartec. Datorită efortului lor, în câțiva ani oamenii se vor putea bucură de micul parc realizat de ei, în campania internaţională “Young Heroes”.
O comunicare constructivă între generaţii, o educaţie mai deschisă

“Este momentul să ne aliniem la noul trend mondial, în care copiii noştri sunt ascultaţi din ce în ce mai mult şi sunt încurajaţi să-şi construiască propriul viitor. Prin Helen Doron English România, am adus această iniţiativă globală la noi în ţară şi îi încurajăm pe tineri să participe activ la reconstruirea României după propria lor viziune. Printr-o educaţie mai deschisă, printr-o comunicare mai constructivă între generaţii, există şanse reale ca viaţa noastră colectivă să se îmbunătăţească, pentru a le oferi copiilor noştri drept moştenire un viitor mai bun”, declară Ştefania Filip, Master Francizor Helen Doron English România.

Videoclipul oficial al campaniei internaţionale “Young Heroes” -https://youtu.be/NZ8r_VOs-mg 

Helen Doron English este o instituţie internaţională cu un succes de 30 de ani în predarea limbii engleze pentru copii de la 0 la 18 ani. Peste 2 milioane de copii din intreaga lume vorbesc astăzi engleza datorită Helen Doron English. Centrul Internaţional Helen Doron English din Constanţa a fost nominalizat la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanţa” (ediţiile 2016 şi 2017), pentru prestigioasa activitate din domeniul educaţiei copilului.
 
 sursa: pluscommunication.eu
 

Niciun comentariu: