6 aprilie 2014

Nevoia unui Creator

Noi dăm nume diferite Forţei Superioare. Ea este superioară nu pentru că este aşezată sus în această lume ci, mai degrabă, datorită exaltării sale calitative asupra tuturor forţelor terestre. Ea este infinit mai puternică decât oricare altă forţă, este rădăcina autentică a tuturor celorlalte forţe, de aceea este numită Superioară. 

Numele Sale provin din modul în care Ea se manifestă în raport cu noi şi modul în care o simţim. De fapt, numele reprezintă Sefirot, deoarece Lumina Superioară o simțim prin dorinţele de primire, conform modului în care Ea străluceşte în interiorul Kli-ului de primire. Cuvântul Sefira înseamnă “strălucitor” (Safir).

Sefira Keter este o sursă de Lumină; toate celelalte Sefirot, celelalte nume o urmează în jos.

Să subliniem anumite Lumini. Cel mai adesea, spunem “Creator” (Bo-Re), deoarece El este Cel care a făcut “creaţia” (Beria) – ceva care iese în evidenţă (Bar), separat de sine, ceva care iese din propriile frontiere. În acest context, mergând de sus în jos, punctele numelui conform statutului Său, atitudinea Sa cu privire la creaţia pe care El a creat-o. Din partea noastră, în aspiraţia noastră de jos în sus, “Bo-Re” înseamnă “Vino şi vezi” (Bo-Re), care vorbeşte de starea în care Îl putem vedea.

Un alt nume al Creatorului este Elohim ( ים – אלה ) . De sus în jos, înseamnă “MI – ELE”. “ELE” – vine din AHP, şi “MI” Galgalta ve Eynaim. Atunci când urcăm la Bina, ne conectăm la Galgalta ve Eynaim cu AHP şi dezvăluim o relaţie a Luminii faţă de dorinţă, numită “Elohim”. Gematria sa este aceeaşi ca “Natura” (הטבע), deoarece ea decurge, de fapt, şi se construieşte de la Bina. Astfel, natura Superiorului este Bina, în timp ce natura inferiorului este Malchut.

Există o denumire a HaVaYaH, Adonaï :Suveranul, Domnul. De fapt, HaVaYaH nu este o apelare în sine, ci mai degrabă o structură în care, conform ecranului (Masach), Lumina se relevă. În general, HaVaYaH conţine toate numele, cu excepţia acestei denumiri, nimic altceva nu a fost vreodată creat.

Pentru a rezuma, dăm numele Luminii în conformitate cu modul în care Ea se manifestă în noi. Asta explică de ce nu există “Creator” în sine, ci mai degrabă, există numai percepţia noastră a Lui. Este spus: “De la acţiunile Tale, noi Te vom cunoaşte” “judecătorul are doar ceea ce ochii săi văd”. Trebuie să modificăm abordarea noastră şi să învăţăm să analizăm diferit discernământul nostru privind realitatea. La urma urmei, “Aprecierea Torei este opusă opiniei proprietarului”.

Astăzi, toată lumea are propria idee de Dumnezeu. Totuşi, în această lume, “Dumnezeu” este doar o nevoie psihologică a omului, o dorinţă de a conta pe cineva care este mai mare şi mai amabil. Justifică existenţa noastră, altfel de ce viaţa noastră şi în ce scop trăim nu este prea clar şi cine va plăti pentru problemele şi necazurile în cealaltă lume. Această abordare psihologică ne permite să ne rugăm pentru a cere ajutor şi chiar să-l “descoperim”.

Totuşi, această abordare poate exista în realitate fără ecran şi fără Lumina Reflectată, fără ca noi să traversăm reale schimbări? În niciun caz, nu poate fi astfel. Credinţa în această lume este un fenomen psihologic. Făcând apel la Creator, schimbăm dorinţele noastre deci, Lumina se revarsă pe noile dorinţe într-un mod diferit. În consecinţă, ieşim din starea precedentă şi intrăm în faza următoare, schimbând astfel, senzaţiile noastre.

De fapt, există numai Lumina şi dorinţa, nimic altceva. Va veni timpul când oamenii vor deschide ochii şi vor vedea ce au reuşit să construiască de-a lungul a mii de ani…Da, asta i-a ajutat să avanseze, dar numai pentru a ajunge la concluzia că întreaga lume, cu toate iluziile sale, nu valorează nimic. Când oamenii ajung la această realizare, vor descoperi adevărul şi tot ce li s-a întâmplat va fi justificat.

Totuşi, în zilele noastre, nu trebuie să întârziem divulgarea situaţiei în care suntem efectiv. Nu există altă cale: toate celelalte abordări şi metode, cu excepţia Cabala, sunt numai contemplaţii inactive care au fost dezvoltate din fanteziile noastre egoiste.


Niciun comentariu: