2 decembrie 2014

Bugetul României la a treia rectificare

Bugetul României este luat la puricat de catre reprezentantii FMI. Delegaţia Fondului Monetar Internaţional a sosit azi si s-a întâlnit cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe. Discuţiile sunt axate pentru început pe cea de-a treia rectificare bugetară din acest an, rectificare ce va fi adoptată în şedinţa de Guvern de mâine, 03 decembrie 2014.
Aproape 2,3 miliarde de lei vor merge către plata drepturilor băneşti câştigate în instanţă de către bugetari. Drepturile băneşti au fost diminute de către guvernul liberal condus de Emil Boc, in anul 2010. De asemenea, vor fi alocaţi bani şi pentru restanţele pe care le vor plăti unele din autorităţi locale dar şi pentru a fi achitaye o parte din despăgubiri pentru românii care şi-au pierdut proprietăţile în timpul regimului comunist. 
Sunt ministere care pierd la această rectificare bugetară, precum: Ministerul Muncii, cel al Dezvoltării şi Ministerul Sănătăţii. 
Ministerul Muncii pierde 847,3 milioane de lei;
Ministerul Dezvoltării, 667,4 milioane de lei;
Ministerul Sănătaţii, 252,1 milioane de lei.
Guvernul României vrea să aprobe această rectificare în şedinţa de mâine, după consultările care au loc astăzi cu delegaţia FMI.

Un comentariu:

lichiresti spunea...

Este din cate stiu eu, pentru prima data in istoria de dupa "90, a Romaniei, cand avem excedent bugetar...