20 martie 2014

Național Arena ar putea gazdui meciuri de la Euro 2020

Cel mai mare stadion al Romaniei ar trebui  modernizat pentru a putea fi candidat de succes, desi nu au trecut decat doi ani si jumatate de cand a fost inaugurat.

Național Arena a costat la vremea respectiva 234 de milioane de euro si este o copie mai moderana a stadionului formariei Eintracht Frankfurt. Cotata la cinci stele UEFA, nivelul maxim, arena din Bucuresti nu va putea gazdui meciuri la Campionatul European din 2020, care va fi primul din istorie fara o tara gazdă, ci se va desfasura in sistem pan-european, daca nu se aduc niste mici imbunatatiri

Astfel, UEFA cere ca pana la 25 aprilie 2014, termenul limita pentru depunerea cadidaturii oraselor care vor sa ia parte la turneul final, FRF sa prezinte un proiect care sa vizeze rezolvarea urmatoarelor probleme existente.

Numarul lojelor trebuie dublat pana la 80, iar capacitatea stadionului trebuie marita cu 5.000 de locuri, de asemenea mai trebuie crescut numarul de locuri rezervate presei si a persoanelor cu handicap.

De asemenea, in jurul Arenei Nationale trebuie construite numeroase locuri de parcare. In cursa pentru cele 13 locuri de la Euro 2020 s-au inscris pana in acest moment 47 de stadioane.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Orice ar fi, eu zic ca nu meritam sa gazduim meciuri atat de importante. Nu avem cultura fotbalistica necesara. Nu avem nici macar bunul-simt, experienta, competenta si seriozitatea atat de necesare... Suntem un popor cu un fotbal mic, iar asta din cauza mentalitatii si apucaturilor tipice acestei zone geografice...

florentin spunea...

si totusi un inceput trebuie s-avem, cu toate riscurile...si problemele ce vor decurge...pana la urma vom vedea uinde ne aflam si ce-i de facut!