25 aprilie 2014

Voi, stiti sa dansati?

Am o intrebare pe care doresc sa vi-o adresez de ceva vreme? Voi, stiti sa dansati? Cunoasteti pasi de dans?
Dansati corect? Eiii, da, banuiesc ca nu sunteti ca mine sau aveti in prin familie din astia ca mine, care nu stiu...nu se pricep si se incurca in pasii de dans!
Sa zicem ca atunci cand suntem invitati si mergem la o petrecere, cu prietenii, lucrurile stau relativ bine! De fapt la o petrecere cu prietenii totul e sa te simti bine, sa te distrezi, sa te relaxezi. Mai rar mergi acolo sa-ti arati calitatile de dansator profesionist! Zic asta, deoarece printre prietenii mei, nu sunt mari dansatori. Si, la drept vorbind, pe unde ma mers sau mai bine spus, unde am fost invitat, nu prea am dat de dansatori profesionisti.
Mie unul imi pare inutil, dar nu asta-i perceptia care este majoritara printre tineri din ziua de azi.
O amica, cu mult mai tanara decat mine, intr-o discutie, cunoscandu-mi parerea cu privire la lectiile de dans sportiv, mi-a pus o intrebare, care m-a lasat pe ganduri: Ce-ai sa te faci la nunta ta? sau : Ce te vei face la nunta rudelor tale?
Acum. de imbatat la nunta, nici vorba, duc viata sportiva si nu pun gura pe alcool. Basca, ca eu nu am vazut pana azi vreun mire beat, fleasca.:)
Asadar. amica asta m-a inchis. ca sa ma exprim asa, ca pe la mine prin cartier. Dar, tot ea, a reluat discutia spunandu-mi ca, personal stie cazuri in care mirii, au mers sa ia lectii de dans sportiv. Ei, nu vroiau sa se faca de oha, in fata invitatilor. Buna treaba !!! Adica, exista si-o solutie pentru din astia ca mine!:)
Acum, nu vreau sa-i omit pe cei mici si zic ceva si, deprea aceast minunat dar, copii.Daca sunteti in situatia mea, pe care v-am descris-o mai sus... si, aveti copii, ca sa nu va semene, sa va calce pe urme, zic ca ar fi bine sa-i inscrieti la o scoala de:dans sportiv. E o solutie pe cat de simpla, pe atat de utila in viitorul lor, al copiilor, desigur.
Conform principiului care ne calauzeste pasii: "toate la timpul lor", dansul, in opinia mea, trebuie inceput la varste fragede...Dansul, ca multe alte lucruri se invata cel mai bine atunci cand esti copil...si, nu nu vreau sa jignesc pe nimeni(ma refer la cei ca mine si de varsta mea), dar asa vad eu lucrul acesta... Daca gandeati ca al vostru copil nu va fi pus in ipostaza de a dansa sau va invata singur, eu va spun din propria experienta ca e cam grue si, nu prea stiu multe cazuri din acestea
Cam asta ar fi de spus despre dans si dansuri, sper sa va fie de folos aceste, sa le zic, mici sfaturi, decizia in schimb va apartine voua...in final!

Va doresc s-aveti o zi plina de bucurii si satisfactie!

5 comentarii:

axxapro spunea...

ei as...zici ca am doua de stangu'...:)

bazarul lui albert spunea...

imi place , ne place sa privim cum altii danseaza...
Hai, sa ai un weekend placut!

all.florentin spunea...

Dansul este una dintre cele mai vechi forme ale artei.
Dansul, expresia vieţii, nevoia de descătuşare...

florentin spunea...

axxapro: Deci, nu-s singurul:)

florentin spunea...

albert: Weekend placut si tie!