23 mai 2014

Daca doresti sa fi un om integru

Daca iti doresti sa fii un om integru, exista o regula pe care ar fi bine sa o respecti: cand nu poti sa-i spun unui om in fata ceea ce gandesti despre el, nu ar trebui sa-l vorbesti nici pe la spate.

Aceasta regula se aplica mai ales in relatiile apropiate, in cuplu sau cu prietenii tai. Este mult mai util si corect sa-i spui partenerului tau ceea ce nu-ti place la el sau la comportamentului lui, decat sa il barfesti sau sa il vorbesti de rau cu altii.
Nu-ti face cinste acest comportament, iar cei care te asculta isi vor face despre tine o parere care nu are nimic de-a face cu respectul. Chiar daca te simti eliberat atunci cand barfesti, pe termen lung acest obicei iti va aduce doar deservicii.

Un om vertical si integru, nu barfeste. El spune in fata ceea ce are de spus sau nu spune nimic, nimanui.
Daca vrei sa fii perceput ca un om respectabil, fii demn si spune-le oamenilor in fata ceea ce simti si gandesti, in asa fel incat sa nu fie o discrepanta intre comportamentul pe care il ai fata in fata cu ei si ceea ce spui despre ei cand nu sunt prezenti.

Fii congruent cu tine insuti, iar astfel atat stima ta de sine, cat si imaginea in ochii celorlalti, vor avea foarte mult de castigat.


In alta ordine de idei,  atunci cand te lasi influentat de ceea ce spun ceilalti si traiesti ca sa le faci lor pe plac, puterea asupra vietii tale este la ei.
Vei constata ca indiferent cat te straduiesti sa faci cum spun altii, vor exista intotdeauna nemultumiri si critici la adresa ta.
Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci este sa asculti de sinele tau, de intuitia ta, de ratiunea ta proprie si sa traiesti in acord cu ceea ce este adevarat pentru tine.

Fii autentic, fii tu insuti si mergi inainte pe calea ta!

Niciun comentariu: