21 mai 2014

Oana Corina Constantin, fata de aur a gimnasticii aerobice

Oana Corina Cosntantin are 22 de ani și este cotata ca fiind cea mai valoroasă practicantă a gimnasticii aerobice din România, dar si conform clasamentului final al Cupei Mondiale din acest an - din lume.

Cu toate că România este una dintre cele mai mari forțe ale gimnasticii aerobice, o disciplină care îmbină elemente din gimnastica ritmică și acrobație cu muzica, dansul și coregrafia, acest sport este aproape necunoscut în țara noastră
”Din păcate, gimnastica aerobică nu e mediatizată. Acum trei ani, când Bucureștiul a organizat Campionatele Europene, competiția a fost televizată, însă nici așa nu a aflat prea multă lume de noi. Dacă mă întâlnesc cu cineva pe stradă și îi spun că sunt la gimnastică aerobică, primesc mereu o întrebare de genul - Ești la panglică? La minge? - cred că sportul acesta merită mai multă atenție”, a spus Oana Corina Constantin, care a câștigat titlul continental în 2011 la individual, iar în acest an s-a impus în Cupa Mondială.


Aceasta practică gimnastica de la patru ani, iar din 2009 face parte din lotul de seniori la ”aerobică”. Oana are o explicație simplă pentru succesul său din ultima vreme, dar și pentru evoluțiile bune ale sportivilor români, care conduc în clasamentul all-time pe medalii la Campionatele Mondiale.

”Rezultatele bune pentru mine înseamnă munca pe care o depun. Cred că noi, românii, muncim mult mai mult decât gimnaștii din alte țări. Ne antrenăm mai mult. Eu fac zece antrenamente pe săptămână. În unele zile am două antrenamente de câte două sau trei ore. Duminica este singura zi de odihnă”, a explicat sportiva de la clubul Farul Constanța.

Oana Corina Constantin a câștigat trei medalii la Jocurile Mondiale de la Cali, în 2013, printre care cea de aur în proba individuală. Tânăra gimnastă este încrezătoare că va reuși o figură frumoasă și luna viitoare, la Campionatele Mondiale de la Cancun (Mexic).

”Am progresat mult în ultima vreme. În 2012, la Sofia, am terminat pe locul patru la Mondiale. Acum sunt hotărâtă să iau aurul. Este singurul titlu care îmi lipsește. Dar nu doar eu îmi doresc să câștig. Cred că toți cei care suntem în lotul României avem șanse la medalii. Trebuie să luptăm din greu în calificări pentru a ajunge în finala pe echipe și apoi să câștigăm aurul pentru România”, a completat Oana, care crede că Spania, China, Coreea de Sud și Franța sunt principalele contracandidate ale delegației tricolore.


41 de medalii a câștigat România la Mondialele de gimnastică aerobică, dintre care 11 de aur. Franța, ocupanta locului doi în ierarhia după numărul de medalii, a cucerit doar 20.

Oana Corina Constantin a fost desemnată de către Federația Română de Gimnastică drept cea mai valoroasă sportivă din gimnastică aerobică în 2013.

Niciun comentariu: