3 iunie 2014

Copilarie

"Invata pe copil calea pe care trebuie s'o urmeze, si cand va imbatrani, nu se va abate de la ea."
Cum bine stim, fiecare parinte spune ca si-a educat odrasla!
Tot la fel,fiecare-invatator , profesor, educator spiritual, isi spun si ne spun ca ei/ele si-au facut datoria! Buun!
Acum,din toate acestea se naste o intrebare mai mult decat simpla:
-Cine ne-a adus in acest stadiu al desfraului,nesimtirii,nerusinarii,s.a.m.d???!!
Trebuie sa fi prea tembel ca sa spui. Vinovati sunt-tiganii, chinejii(z),comunistii sau evreii..iar eu, nicidecum nu pot fi vinovat, (chiar) pentru toate!!
-Atunci, cine-i vinovatul??!?

Cum, parintii nu stiau chiar totul despre noi, tot la fel ,nici noi, nu stim chiar totul despre copiii nostri. Tot la fel sta treaba si cu oamenii din jurul nostru. (Tot satul stie ca Maria se culca cu Gheorghe, numai Ion nu stie asta) la prima vedere ii vezi cuminti si zambareti, dar nu sti ce zace in inima si creierul lor....chiar si cand mergi pe strada,vezi fel de fel de oameni necunoscuti,care,la prima vedere sunt oameni de bine care isi vad de drumul lor,cam tot la fel vezi peste tot, bineinteles, afara de locurile prost famate, deocheate sau cum vrei sa le numesti.
Azi, pot spune:-Daca atunci, in trecut, as fi stiut, ceea ce stiu azi,m-as fi luptat din toate puterile sa fiu ceea ce sunt azi si acum! Dar, sa nu uitam un lucru foarte important, inteleptii ne spun asa: -Dupa ce s-a petrecut faptul, trebuie sa ne spunem: Asa a fost sa fie! Mai bine spus nimic nu se intampla la intamplare! DA, dar nici acest lucru nu il putem spune la infinit,ca apoi sa ne intoarcem la acelesi greseli sub pretextul: Asa a fost sa fie.

Tu, eu, el sau ea- Suntem cei din trecut,sau cei din prezent?!
Prezentul-cred ca ne spune;Cine si Ce suntem!?Ase ca...elibereaza'te de ''vise'',ca altfel,nu poti vedea drumul cel drept.
"Cine cruta nuiaua, uraste pe fiul sau, dar cine-l iubeste, il pedepseste indata"(Pilde 13;24).
Copii,sunt ca florile din glastra, daca nu le ingrijesti la timp, isi vor schimba infatisarea.
O mancare gustoasa iese doar atunci cand bucatareasa pune si ''sufletul'' in mancare!Tot la fel sta treaba si cu educarea copiilor;Nu-i educ pentru vazul lumii,ci-i educ pentru a fi oameni asa cum ne-a cerut Unicul Dumnezeu.
``Nebunia este lipita de inima copilului,dar nuiaua certarii o va deslipi de el``(Pilde 22;15).
``Nu cruta copilul de mustrare,caci daca-l vei lovi cu nuiaua,nu va muri``(Pilde 23;13).
``Pedepseste-ti fiul,caci tot mai este nadejde,dar nu dori sa-l omori``(Pilde 19;18).

Mare valva si cheltuiala- Azi, iar maine, toate sunt cenusa!
-Asta numiti voi dragoste si iubire fata de copil/copii??!!!!Ii cumparati, pentru o zi e mult zis, deoarece nu-i acorzi atentie toata ziua de azi, ci il lasi in ''turma'', iar tu iti barfesti cunoscutii, sau iti urmaresti emisiunile preferate de la tembelevizor,internet,sau: .!Mdaa..Educatia mileniului trei.

Niciun comentariu: