5 iunie 2014

Drama din intamplari

Majoritatea problemelor din viata noastra sunt cauzate de faptul ca facem o drama din ceea ce ni se intampla.

Ne enervam, facem crize, plangem, cautam razbunare, invidiem, uram, judecam, etichetam, devalorizam, sabotam, ne credem superiori sau inferiori, ne luptam cu ceilalti, barfim, manipulam, santajam, jucam teatru si purtam masti, suntem intoleranti la orice “greseala” a altora in timp ce noi ne credem “perfecti”, vanam greselile ca sa-i putem face pe ceilalti sa se simta vinovati sau sa se rusineze, vrem sa dominam prin frica si sa-i supunem pe ceilalti capriciilor noastre, s.a.m.d.

Noi oamenii am creat o realitate din care vrem sa evadam cu totii, insa tot noi o intretinem prin atitudinea noastra.

Cum ar fi sa ne aducem aportul la crearea unei altfel de realitati?
O realitate in care putem sa radem de propriile noastre greseli si sa fim toleranti cu ale celorlati stiind ca nimeni nu-i perfect, una in care diferentele interindividuale sunt apreciate, comunicarea este deschisa, sincera si “ecologica”, regulile sunt flexibile si orice dramatizare este inutila.

O realitate in care sa fim RATIONALI si POZITIVI, sa cautam solutii la orice ni se intampla si sa luam viata exact asa cum este ea, fara drame si scene de tip telenovela.

Mi te alaturi in aceasta noua creatie?


 "Viata nu ne apartine noua, ci noi apetinem vietii"... Ce vrea sa faca viata cu noi? Simplu, sa se dezvolte in armonie!

 Cand suntem responsabili pentru starea noastra interioara sa fie de iubire, pace si multumire. Putem crea si materializa cu usurinta ceea ce ne dorim cu adevarat

2 comentarii:

albertflorentin spunea...

foarte tare

Ethos spunea...

Bună sugestie. Facem o dramă din orice, adică avem o perspectivă sumbră, pesimistă. Deci da, subscriu: ne putem schimba perspectiva.