9 iulie 2014

Asa ceva: Umilinţă istorică pentru Brazilia.

Germania a produs unul dintre cele mai mari şocuri din istoria Cupei Mondiale, zdrobind Brazilia(5 titluri mondiale), pe stadionul din Belo Horizonte, cu scorul de 7-1.

A fost seara în care nemţii au jucat precum brazilienii, iar brazilienii n-au jucat nimic. Aseara a fost una dintre cele mai uluitoare seri din istoria fotbalului. 

Este cea mai severă înfrângere suferită în istorie de naţioanala Braziliei, singura echipă care se poate lăuda cu cinci titluri supreme şi care, în întreaga ei istorie la turneele finale, nu primise niciodată mai mult de patru goluri. Precedentul eşec de referinţă al Braziliei data din anul 1920, un 0-6 cu Uruguay. "Selecao" nu mai pierduse un meci oficial pe teren propriu de aproape 40 de ani.

Germania a marcat de cinci ori în prima repriză, lucru pe care nu îl mai reuşise nimeni într-o semifinală de Cupă Mondială. 

Thomas Mueller a deschis scorul, profitând de faptul că niciun fundaş brazilian nu s-a gândit să îl marchez la un corner.
Pentru cei care nu ştiu, mijlocaşul ofensiv de la Bayern Munchen a fost golgheterul precedentei Cupe Mondiale şi era cel mai bun marcator al nemţilor şi la această ediţie.
Julio Cesar a primit gol din aproape toate poziţiile la Belo Horizonte


Au urmat cinci minute greu de explicat. Mai întâi, Miroslav Klose a devenit cel mai bun marcator din istoria competiţiei, reuşind al 16-lea gol la Cupa Mondială (cu unul mai mult decât legendarul brazilian Ronaldo), tot după o acţiune bizară, reluând nederanjat de două ori din faţa lui Julio Cesar.

Toni Kroos a reuşit apoi o "dublă" în doar două minute, pe fondul unei prăbuşiri totale a jocului brazilian. A fost o perioadă în care doar nemţii au alergat, sud-americanii plimbându-se distraţi şi îngânduraţi pe teren. 

Până şi mijlocaşul defensiv Sami Khedira şi-a trecut numele pe lista marcatorilor înainte de pauză. 

În partea secundă, sub privirile uluite ale celor 60.000 de spectatori, gazdele au încercat să spele din ruşine, însă tot "panzerele" au marcat. Andre Schuerrle, intrat pe teren în locul lui Klose, a semnat şi el o "dublă" spectaculoasă. 

Publicul brazilian a aplaudat ultimele reuşite ale germanilor, huiduind, în schimb, aproape fiecare combinaţie a jucătorilor îmbrăcaţi în galben şi albastru. Ultimul gol al partidei a fost marcat de Oscar, în ultimul minut de joc, mijlocaşul de la Chelsea reuşind să îl învingă pe excelentul Manuel Neuer.
Brazilienii n-au avut nicio şansă în faţa panzerelor


După meci, elevii lui Luiz Felipe Scolari s-au prăbuşit pe teren. Unii s-au rugat, alţii au început să plângă. Germanii au încercat să îi consoleze, în timp ce zeci de mii de spectatori dezamăgiţi i-au huiduit cu furie, după ce, cu nici două ore înainte îi încurajau frenetic.

Au fost două ore de umilinţă pură suferite de fotbalul brazilian la o Cupa Mondială.
Nemţii, excelenţi ieri în toate departamentele, îşi aşteaptă adversara din finală, care va fi aleasă dintre Argentina şi Olanda, cu cel mai bun moral posibil. A doua semifinală va avea loc in aceasta seară, de la ora 23.00.

4 comentarii:

bazarblog spunea...

Au fost prea siguri pe ei.Staful tehnic i-a pregatit doar pentru varianta de invingatori.Prea inganfati.

lichiresti spunea...

In sfarsit, cineva a demonstrat ca fotbalul s-a nascut in Europa !!! Niciodata mingicarii sud-americani nu vor fi mai buni in fata unei masinarii de fotbal ! Bravo nemtilor ca le-ati scos fotbalul din cap!!!

axasport spunea...

la cele mai mari scoruri realizate la CM, eu imi amintesc de acel ungaria-ecuador 10-1 !( in grupa, doar atat au realizat ungurii si se pare ca a fost si ultima lor participare la un CM-daca nu gresesc, in '82, in spania...). deci nu cele amintite de tine ..

freshblog spunea...

un 6-3 era un scor mai real.portarul brazilian nu a aparat nimica spre deosebire de Neuer.la nemti le-a intrat totul.Umilinta e la noi,care desi am avut un adversar slab:Grecia nici macar nu am ajuns acolo si nici nu vom ajunge prea repede cu Piturca antrenor si cu gandirea noastra.