13 iulie 2014

Ne dorim mai mult de la noi insine si de la viata noastra

"Traim influentati de o mentalitate care, atat in prezent, cat si de-a lungul timpului, ne-a impiedicat sa ne dezvoltam si sa ne afirmam personalitatea, sa ne dorim mai mult de la noi insine si de la viata noastra.

Suntem mentinuti in mediocritate de credinte limitative bine implantate in inconstientul nostru: "stai in banca ta", “capul plecat sabia nu-l taie”, “trebuie sa fii modest”, “umilinta este rasplatita in ceruri”, “lauda de sine nu miroase bine”, “mandria este un pacat”,”sa te multumesti cu putin”, “sa te multumesti cu ceea ce ai”, s.a.m.d.

Toate aceste credinte, intelese gresit, ne limiteaza si ne taie aripile atunci cand vrem sa zburam. Nu indraznim sa ridicam capul pentru a nu fi considerati “aroganti”, sau ca ne credem “superiori”, ne multumim cu putin, desi simtim in interiorul nostru ca sunt atat de multe resurse ca ar putea straluci daca ar fi scoase la lumina.

Ne temem de inividia si rautatea celor din jur, asa ca nu vorbim despre realizarile noastre si de bucuria pe care am simtit-o cand le-am obtinut.

Esti mult mai usor de controlat si de supus daca nu ai incredere in tine si nu ai curaj sa traiesti in acord cu ceea ce stii ca poti sa fii."



Sursa: www.ursula-sadner.com

Un comentariu:

e-provincia spunea...

Mare dreptate ai in tot !