4 septembrie 2014

Militarii americani in satul Cincu

Clinica din satul Cincu jud. Brasov, este reabilitata din temelii de mai multi militari americani, care lucreaza voluntar la refacerea acestei unitati medicale.

Militarii americani sunt subofiteri din statul Ohio si lucrează pro-bono, in contul perioadei de training pe care sunt obligati sa o faca anual.
Pe langa munca propriu-zisa, americanii mai contribuie cu materialele de constructii necesare, care sunt achizitionate prin Programul de Asistenta Umanitara si Civila, finantat din fondurile americane, potrivit site-ului: bunaziuafagaras.info.

Astfel, cei 28 de militari ai Air National Guard  Ohio, 22 de barbati si 6 femei, s-au apucat de lucru la finalul lunii august, urmand ca in aceasta cladire proaspat renovata sa isi desfasoare activitatea cabinetele medicale din satul Cincu, jud. Brasov.
"Am venit la finalul lunii august şi rămânem aici până la jumătatea lunii septembrie. Sperăm ca la plecarea noastră clinica să fie gata pentru desfăşurarea de activităţi medicale. Nu asigurăm noi dotările, însă ne ocupăm de tot ceea ce înseamnă reabilitare, respectiv gresie, faianţă, instalaţie termică, instalaţie de apă, zugrăvit, restaurat uşi şi ferestre. Am mai participat în România la o acţiune similară. Anul trecut am reabilitat la Câmpia Turzii două şcoli şi o clinică medicală”, a declarat Joe Enderle, unul dintre militarii americani voluntari.

Niciun comentariu: