18 octombrie 2014

Legenda Turturelei

A fost odata un imparat mare, mare peste multi imparati. El avea numai o fata frumoasa si toti ceilalti ficiori de imparati voiau sa o aiba de nevasta, dar ea nici ca se uita la vreunul din ei. Odata veni la acel imparat un om cam slab imbracat si-l ruga sa-l ia de sluga. Dar imparatul nici nu voia sa stie de una ca asta , fiindca omul asta era in zdrente, era insa chip de frumusete. Fata cand il vazu ii pica cam-cam adanc in inima si de asta il ruga pe tatal ei , sa-l ia de sluga. Imparatul il primi de sluga la oi si-l mana la stana. El a lasat-o. Dar imparatul tot baga de seama ca fata lui se indragostea de cioban si se hotari sa se duca la el, la stana. Zis si facut. Cum ajunse il si omori pe cioban, iar pe fata lui o lasa la oi.
Atunci se ruga saraca fata la Dumnezeu s-o faca o pasare, adica o turturica. Si, de atunci, cand mulgea oile la amiaza, tot canta tur-tur-tur si a ramas turturica.

RECOMANDARE:

  Dacă doriti sa participiati, in fiecare luni, publicati pe blogul vostru , un articol (video ,text,imagini)  si, apoi inscrieti articolul pe acest blog!

4 comentarii:

axasport spunea...

Interesanta legenda, am mai citit cateva pe acest blog si, par frumoase...nu le stiam.

O seara placuta!

bazarblog spunea...

nu stiam !

SoriN spunea...

interesanta povestea !
O zi buna!

Unknown spunea...

Cam ciudăţică legendă! hmmmm...
O săptămână bună!