10 aprilie 2015

Reducerea TVA-ului la produsele alimentare

Reducerea TVA-ului la produsele alimentare a reprezentat o decizie necesara si inteligentă. Si, in acelasi timp, o masură materializată intr-o ACTIUNE de stânga. Ea inseamnă un sprijin pentru populatia mai săracă, fiind, in acelasi timp, o măsură de incurajare a producătorilor agricoli. Reducerea, hotărâtă de guvern, are, in acest fel, si efecte economice, nu numai efecte sociale.

Cred că acum ar putea fi incurajate, in mai mare măsură, pietele volante, agro-alimentare, pe modelul oraselor occidentale, in conditii sanitare si de fiscalizare corespunzătoare. O initiativă pe care o pornisem in 2004.
Reducerea impozitelor va avea ca efect atragerea de investiti locale si crearea de noi locuri de munca, este un mecanism foarte simplu de inteles.
Diminuarea evaziunii fiscale se face in mod natural atunci cand impozitele sunt scazute la un nivel rezonabil, problema e ca „statul” a considerat multi ani ca e rezonabil ca el sa ia cat mai multi bani nefacand nimic pentru asta iar „privatul” considera rezonabil ca statul sa ia cat mai putini bani de la el, ca oricum nu face nimic pentru acesti bani … unde mai pui ca te baga si la puscarie daca nu-i dai banii presupusi „datorati” si te acuza de evaziune fiscala.

Niciun comentariu: