25 iunie 2016

De pe litoral

Dacă pentru turişti vara înseamnă plecarea într-o mult aşteptată vacanţă, pentru cei care locuiesc în Constanţa, în lunile calde, chiar şi cele mai banale sarcini de zi cu zi devin o corvoadă. Mulţi români consideră chiar şi hainele opţionale în vacanţă şi doar pentru că se află pe Litoral li se pare normal să meargă în slip pe bulevardele din cel mai vechi oraş atestat de pe teritoriul României.
- O ”Babeta revoltată : Nu se poate atunci când urci într-un autobuz să te lipeşti de persoane ce vin de la plajă, ude şi unsuroase, de multe ori fără tricou sau pantaloni pe ele. Bonus, te mai şi împung în spate cu câte un ”colac umflat" !

În cartierele situate aproape de Mamaia, unde mulţi turişti îşi închiriază apartamente pe perioada verii, localnicii mai-mai că ar pune-o de o revoltă.
“Zi de zi îmi trec prin faţa blocului în chiloţi şi nici nu se sinchisesc dacă dau nas în nas în lift cu bătrâni, copii… Ele cred că sunt în vacanţă, dar totuşi sunt într-un oraş, nu pe plajă!”, se plânge un bărbat, supărat că vizitatoarele de ocazie îi mai “fură” şi locul de parcare cu ale lor decapotabile bengoase. Unde mai pui că după ce acestea pleacă, lasă fix în locul de parcare şi câţiva saci de gunoi, pentru că nu ştiu unde e ghena din cartier.

Niciun comentariu: