12 ianuarie 2017

„Numai la români e posibil așa ceva!”

Despre modul aberant de percepere a iernii de către mass-media:
Întrebare de „jurnalist”: Cum s-a circulat? (afară ningea). Răspuns șofer: Ca în condiții de iarnă. Răspuns firesc la o întrebare tâmpă. Orice copil știe că iarna nu-i ca vara. Parcă se urmărește, cu orice preț, zgândărirea oamenilor, stârnirea unei revolte – cât de mici, împotriva autorităților, a concetățenilor, a polițiștilor, a țării. Stârnirea ideii că „numai la români e posibil așa ceva!”...

Dacă pe vremuri aveam prea puțină informație, acum se manipulează prin suprasaturare. Se repetă la infinit cuvinte precum „cod”, „extrem” , „urgie” , se întrerup jurnalele pentru a fi anunțați că în ianuarie începe să ningă!, toate menite să inducă o stare de nesiguranță în sufletul omului, dar și mult mai perversa nevoie artificială de a „rămâne pe recepție”, pentru a afla ce se mai întâmplă în continuare. Înainte, ne uitam la rubrica meteo și cam atât. Și am prins ierni în care erau nămeți de un metru prin noiembrie și nu circula nimeni pe străzi. Nu era nicio panică și niciun „infern”.

Un comentariu:

bazarnews spunea...

Nu am mai deschis tv-ul de 2 ani, doar sterg praful de pe el..culmea, provin din media, m-am refugiat in PR si nu regret.televiziunile sunt jalnice." Halucinant","infernal" e modul in care a ajuns sa fie tratată informația ..